Zonterapi enligt östasiatisk medicin, kan hjälpa mot sjukdomar med hjälp av tryck på fötterna, händerna och örat. 

Zonterapi – uråldrig behandlingsform

Zonterapi är en behandlingsform som sägs kunna bota sjukdomar i hela kroppen. Behandlingsformen har använts i tusentals år och härstammar ifrån Kina men används mycket i hela Asien.

Reflexpunkter återspeglar organen

I Zonterapi utgår man ifrån olika reflexpunkter på fötterna, händerna och örat. Vissa punkter motsvarar ett organ eller en kroppsdel. Med en tryckteknik kan man på så sätt stimulera ett organ genom att trycka på ett visst ställe på foten.

Zonterapi fungerar genom energifält

Enligt zonterapeuter fungerar detta genom de så kallade tolv meridianerna som förbinder kroppens organ med varandra. Sex av dessa tolv går igenom fötterna. En meridian är en form av energi. Det är inte en blodådra eller en nervbana. En meridian kan du inte se och det är inte vetenskapligt bevisat att de finns.

Smärta är obalans

Enligt zonterapin är smärta bara en obalans i en zon. En zon kan vara blockerad på olika sätt, av exempelvis dålig blodcirkulation. Om kroppen är i obalans kan den inte läka sig själv. Så för att bli av med smärta måste kroppen först hamna i balans.

Detta kan zonterapi behandla

Zonterapi kan exempelvis lindra ryggont, magproblem och sömnsvårigheter. Zonterapi stärker också immunförsvaret, avlägsnar slaggprodukter, balanserar blodtrycket och blodsockret.

Allt du behöver göra är att slappna av.

Zonterapi, (även Reflexzonterapi, reflexologi) är en icke vetenskapligt understödd behandlingsform inom alternativmedicin. Zonterapeutiska metoder har sannolikt i olika former existerat mycket länge inom olika folkmediciner. Den moderna varianten utvecklades omkring 1915 av den amerikanske öron-, näs- och halsspecialisten William H Fitzgerald (1872–1942). Till Sverige kom metodiken på 1970-talet.

Detta kan zonterapi behandla

Zonterapeuter behandlar trots de vetenskapliga rönen bl.a. matsmältnings- och gallbesvär, urinvägsproblem, oregelbunden och smärtsam menstruation, huvudvärk och migrän, muskel- och skelettbesvär, ryggskott, öron- och bihåleinflammation, sömnlöshet, oro, stress, förhöjt blodtryck, luftvägsbesvär, astma, allergi och eksem. Zonterapi får enligt 1998 års lag inte ges vid cancer, diabetes, epilepsi, epidemiska sjukdomar, tuberkulos, veneriska sjukdomar samt vid sjukliga tillstånd i samband med graviditet. Detta hindrar dock inte personer med dessa sjukdomar att söka för andra åkommor. En diabetiker kan alltså få behandling mot det mesta men inte mot just diabetes. Barn under åtta år får inte behandlas i Sverige. Behandling med zonterapi är inte godkänd av den svenska Försäkringskassan.

Boka tid på 076-2254147

Om du har frågor, du kan boka en kostnadsfri konsultation!