Essentiella / Eteriska oljor

Vad är eteriska oljor?

Eteriska oljor består av små ”doftfickor” som framställs och förvaras i speciella fack i löv, blommor, kvister, frö och rötter hos så kallade aromatiska växter. Bland annat är dessa aromaoljor fullpackade med läkande energi och ger växten dess doft. Varje eterisk olja och aromaolja är unik i sin sammansättning.

 

Vilka egenskaper har dessa oljor?

  • Antiseptiska
  • Bakteriedödande
  • Virusdödande
  • Svampdödande
  • Anitinflammatoriska
  • Lugnande, uppiggande eller stimulerande

Vad används de till?

En enskild eterisk olja kan ha massor av olika användningsområden. Vår åsikt är att oljornas fantastiska egenskaper kommer bäst fram vid massage, bad, i parfymer och vid inhalering. Under en behandling av aroma terapi är det kombinationen av beröring, dofter och aromaterapeutens kompetens som skapar en komplex upplevelse.

Naturlig hudvård med eteriska oljor

Eteriska oljor kan användas som bas i en enkel och effektiv naturlig hudvård. De är särskilt effektiva när de används om natten, eftersom ansiktet då får bra blodtillförsel när man ligger på rygg och oljorna därmed kan tas upp genom huden så effektivt som möjligt.

Eteriska oljor

Eteriska oljor har mångårig historia inom örtmedicin, hudvård, friskvård och parfym. De eteriska oljorna har olika terapeutiska egenskaper och har en aromatisk doft för var specifik läkeväxt.

Titta in på enskilda sidor för att ta reda på mer om de eteriska oljorna.

Med eteriska oljor kan man skrämma bort mygg, dämpa jetlag, lösa kolik, hålla sig vaken en hel natt eller ha en bättre sömn, trolla bort blåmärken, svettas och huttra inom några minuter…Allt utan att ta in en droppe genom munnen!”

Vad passar dig bäst?

Välj rätt behandling för dig idag!