Fördelarna med aromamassage

Aromamassage är en mjuk spamassage som utförs med lätta tryck och aromatisk olja som är speciellt anpassad för Dina behov och avslappning. För mig innebär det att jag blandar till en massageolja vegetabilisk olja samt eteriska oljor – allt utifrån vad Du har berättat för mig om eventuella problem och behov.

Många massagemetoder är effektiva för att öka Ditt välbefinnande och minska stress men i en aromamassage får Du en ”dubbel effekt” då kombinationen med massage och den speciellt utvalda aromatiska oljan påverkar kroppens egna funktioner och påskyndar självläkning.

v

Vad är Aroma?

Aroma definieras som användning av eteriska oljor för att stödja, komplettera och förbättra hälsan. Det är en del av holistiska behandlingsmetoder, och dess ursprung är örtmedicin och naturläkemedel. Alla dessa metoder använder växter för terapeutiska syften.

Hur kan aromaterapi hjälpa?

Obalanser i nervsystemet: sömnlöshet, hjärproblem, nervös hosta, depression, ångest, emotionell obalans.
Obalanser i immunsystemet: speciellt återkommande infektioner. Influensa, amigadalitis, problem med andningsorganen, dermatologiska infektioner.
Akne, psoriasis, eksem.

Ursprung och historia aromaterapi

Kina var först med att upptäcka aromatiska ämnen och dess effekter, vilket skedde hundratals år f.k.

oljans historiaI Egypten har man funnit tecken på användandet av aromer i olika former. Enligt uppgifter ska aromer skänkts till gudarna som gåvor och läkarna, som även var präster, använde olika former av aromer.

Oljor och aromer användes som medicin, under ceremonier och vid balsamering av de döda. En av de största anledningarna till att det hittats så välbevarade mumier i Egypten, är för att de använde växtoljor vid balsameringen, vilka var antiseptiska och bakteriedödande. Detta visar på vilka otroliga effekter oljorna har. Egyptierna skall ha varit väldigt duktiga och flitiga på att framställa dessa oljor, ofta hade de speciella rum och salar där dessa producerades. Oljorna sågs värdefulla och användes ofta som fina gåvor.

produktion av oljaEteriska oljor och aromer har alltså använts i tusentals år och de har haft en stor betydelse på många olika sätt för människorna. T.ex under den stora pesten på 1500-talet så använde man Lavendel för att förebygga smitta, vilket är en mycket stark, aromatisk växt.

Aromaterapi myntades i början av 1900-talet av en slump då Fransmannen René Gattefrossé brände sin hand och genast doppade den i en skål med vatten, utan att veta att den innehöll olja från Lavendel. Det visade sig att handen läkte mycket snabbt, vilket gjorde att Gattefrossé började forska i, utveckla och återupptäcka de eteriska oljorna.

England har också haft en stor inverkan på utvecklingen av eteriska oljor och aromaterapi.

Värk & Smärta

Ökar cirkulationen och minskar smärta. Speciellt utformad för att öka cirkulationen, denna uppvärmande blandning använder kryddnejlika, camphor och rosmarin för att hjälpa återhämtning efter fysisk ansträngning. Denna unik kombination av aromer används för att minska smärta i muskler och leder.

Anti Stress

Minskar nervositet och stressen.
Denna avkopplande blandning främjar en känsla av inre frid och harmoni samtidigt minskar nervositet, irritation och oro. En unik blandning av oljor  med lugnande egenskaper: lavendel och geranium i kombination med upplyftande doft av grapefrukt och salvia.

 

Sov gott

Minskar inflammation, lugnar sinnet och främjar vilsam sömn.
En blandning av ylang-ylang, geranium, jasmin, citrus och två unika lavendeloljor. Lavendeln används för att minska smärta och inflammation och som en mild antidepressiv och lugnande medel. Här får du en blandlning som hjälper dig att koppa av och få en bättre sömn.

Anti Celluliter / Detox

Livlig och roligt, denna aromaterapi kombination av eukalyptusoljor med basilika och citrus livar upp kropp och själ. Basilika är utmärkt för behandling av celluliter. Vi jobbar på lymfatisk dränage så vi rekomenderar att du kombinerar denna behandling med koppningsmassage. Glöm inte dricka mycket vatten under dagen du får behandlingen!

Boka tid på 076-2254147

Boka tid nu och välj från olika behandlingar!